RS-medlem utsatt för hatbrott

Linn Bensryd är HBT-aktivist och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. I förra veckan utsattes hon för hot och trakasserier.

20111107-231705.jpg

En man i 30-årsåldern ringde på dörren till lägenheten i Bergsjön. Linn själv som står på lägenheten var inte hemma, det var däremot hennes inneboendes 9-åriga dotter som kikar genom brevinkastet och frågar vad mannen vill.

Mannen skriker att han ska in i lägenheten. Han hotar flickan och frågar vart ”den jävla horan är” samt en hel del beskrivelser om vad han ska göra som inte lämpar sig för tryck. Mannen går också lös på dörren med en kniv och ristar in ett kristet kors och skriver ordet kuk.

Mannen återkommer också på fredagen och sparkar på dörren. Även under lördagen har mannen som färdas på en röd moped synts till runt lägenheten i Bergsjön där Linn bor. Händelsen är polisanmäld och polisen rubricerar det hela som hatbrott och skadegörelse.

– Jag kandiderade som HBT-socialist i valet för Rättvisepartiet Socialisterna och är aktiv i HBT-frågor, det är uppenbart vad hoten riktar sig mot, säger Linn till Offensiv.

Linn och hennes inneboende har inte varit i lägenheten på några dagar men har nu återvänt. De är dock inte ensamma i lägenheten av säkerhetsskäl.

5 140 hatbrott anmäldes 2010. Drygt 800 hatbrott riktade mot HBT-personer anmäldes under 2010 rapporterar BRÅ. Från 2009 fram till 31 mars 2011 har bara 8 procent av de anmälda hatbrotten uppklarats. Vilket visar att vi inte kan lita på att polisen ska garantera säkerheten för brottsoffer.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer besvara hoten genom en kampanj i området. Vi kommer informera boenden i området om vad som hänt och hålla en demonstration mot homofobiskt våld.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s