Behrooz flydde iranska diktaturen

Behrooz är 20 år gammal och studerar på gymnasiet. För tre år sedan flydde han från Iran tillsammans med sin mor. De drevs på flykt på grund av Behrooz politiska texter mot regimen och idag lever de gömda med utvisningsbeslut. Offensiv träffar honom för en intervju.

Efter att Behrooz flytt från Iran för tre år sedan tillsammans med sin mor pga sina regimkritiska texter har han fått avslag på avslag från Migrationsverket.

I somras fick han sitt tredje avslag och riskerar nu utvisning. Han är tvingad till att leva gömt i Sverige.

– För två år sen kom även min pappa till Sverige, regimen hade då hotat honom i Iran för att få uppgifter om mig, därefter så var även han tvungen att fly, berättar Behrooz.

-Nu lever vi alla tre gömda här, alla vi har fått avslag.

Behrooz har fortsatt sitt motstånd mot den iranska diktaturen i Göteborg och deltog på demonstrationen ”tusen ljus för frihet” den andra september i år. Han har också fortsatt lägga upp sina regimkritiska låtar på både YouTube och olika iranska hemsidor.

– Musiken är mitt liv, jag sprider mina låtar och rappar på persiska, berättar Berooz som i Iran hade en undergroundstudio. Det är dessutom förbjudet att rappa i Iran. På frågan om vad det är han rappar om svarar han:

– Det handlar om det som sker i Iran varje dag, det vardagliga förtrycket. Kanske inte så många som vet om det.

– Människors fattigdom, om religion och kvinnoförtrycket, kvinnors rättigheter, om olja och bensinpengarna som Ahmadinejad stjäl. Folk är så fattiga att de stjäl skor i moskéer.

-Regimen tar alla pengar. Och vad spelar det för roll om du är Kurd eller Lor eller Balooch? Diskrimineringen mot dem måste upphöra. Allt detta rappar jag om, säger han.

Med tanke på att de allra flesta utvisningar sker i det tysta så är det väldigt viktigt att lyfta frågan hela tiden, att alltid föra en aktiv kamp mot den inhumana flyktingpolitiken som bedrivs i Sverige och Europa idag.

Hade inte RS varit på skolbesök och bedrivit kampanj för att stoppa utvisningarna så hade inte Behrooz fått kontakt med oss och hans fall inte uppmärksammats. Utvisa inte Behrooz och hans familj till förtryckets Iran!

Robert Bielecki

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s