Khaled blev utvisad från Sverige – mördad i Irak

Khaled Khodena utvisades till Irak efter tre år i Sverige, rapporterar SR. Han hade sökt asyl och påpekade faran för sitt liv men utvisades. Idag är Khaled mördad, halshuggen i sömnen. Ansvariga för mordet är Tobias Billström, Migrationsverket och den svenska regeringen.

Khaled tillhörde den religiösa minoriteten ezidi i Irak. Ezidi är likt de kristna en speciellt utsatt grupp i dagens allt mer splittrade Irak.
Khaled påpekade gång på gång för Migrationsverket att han hotades till livet vid en utvisning, men fast beslutsamma att genomföra regeringens utvisningspolitik deporterades Khaled till Irak vilket blev hans död, även två av hans bröder skadades i attentatet.

Ezidi är en förtryckt folkgrupp som tillsammans med andra dagligen utsätts för våld och diskriminering, men Migrationsverket valde att sätta Khaled på ett plan till Irak. Efter sig lämnar Khaled en 6 månader gammal son, släkt och vänner. Han är en av många som utvisats till platser som Migrationsverket och den svenska regeringen säger inte är oroliga.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s