Hela Biskopsgården tar kamp för Folkets Hus

Det var inte bara medvetenhet kring nedläggningen av Folkets Hus som var svalt när RS Biskopsgården i lördags slog ner tältet på Vårväderstorget för att engagera invånarna, utan också den vind som blåste innanför de röda jackorna.
Men både kaffet och intresset var brännhett och det råder ingen tvekan om att de borgerliga partierna i stadsdelsnämnden har alla krafter emot sig i deras beslut att slå ner på arbetarrörelsen genom att lägga ner Folkets Hus. Boende i Biskopsgården var alla överens om att kämpa för att få behålla det, så länge som huset står kvar. Även då regnet började falla var tempot högt bland medlemmarna och den som inte hade diskussion vid materialbordet eller delade ut flygblad var i full gång med att hålla pappret rakt för alla de som ville skriva under protestlistorna.

– Folk är intresserade, det är gött att se att de vill ta strid sitt Folkets Hus, säger Elias som är en av medlemmarna i Biskopsgårdens partiförening.

Många av de boende instämde i att det är ett ideologisk krig som pågår och menade att detta bara är ännu en attack mot förorterna och en av kommentarerna var ”de kommer att avveckla fler och fler verksamheter tills det till slut inte finns någonting kvar här förutom gråa betonghus”.

Under ett par timmar i regnet fick RS Biskopsgården in ett femtiotal namnunderskrifter av folk som var beredda på att kämpa till beslutet rivs upp och över 200 kr i stöd för kampanjen.

Att det brinner i förorten är inte någon hemlighet, men den kämparglöd som nu sprider sig som en löpeld över stadsdelen är en kraft som inte kommer lämna någon oberörd.

Caroline Holmgren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s