Rädda Folkets Hus i Biskopsgården

Miljöpartiets svek kan innebära dödsstöten för Folkets Hus på Vårväderstorget. Stadsdelsnämnden SDN besluta på senaste mötet att inte förnya anslaget till Folkets Hus som ansökt om 750 000 kronor.

För borgarna i SDN handlar det inte om pengar. Det handlar om ett ideologiskt krig mot arbetarrörelsen och vad symboliserar bättre arbetarrörelsens framgångar än Folkets Hus i förorten. Folkets Hus är en mötesplats för alla utan kommersiella intressen och vinst.

Om beslutet inte rivs upp kommer Folkets Hus att stängas redan den 1 december, vilket vore förödande för stadsdelen. Om nedläggningen av Folkets Hus genomförs kommer man i ett svep göra en rad föreningar och folkrörelser utan samlingslokal. Det är det som är högerns målsättning, de är livrädda för folkliga mobiliseringar och gör allt för att stoppa organisering underifrån.

Det som garanterar demokratin är det som högern är mest rädd för och nu har de med Miljöpartiets röst kunnat ta ett första steg till dödstöten mot Folkets Hus. Utan Folkets Hus står vanligt folk utan chansen att hyra billiga lokaler och enbart de rika kan förbehålla sig rätten till möten i fina konferanslokaler.

Rättvisepartiet Socialisterna kräver att beslutet rivs upp. Fortsatta nedskärningar i ett område som Biskopsgården kommer få förödande konsekvenser i framtiden. Detta är inte ett sätt att släcka bränder på.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.