”Det går att förändra situationen här och nu”

”Rättvisepartiet Socialisterna visar att det går att förändra sin situation här och nu”, menar Sandra Olsson som är den nyaste medlemmen i Biskopsgårdens partiförening.

20111003-195222.jpg

När jag träffar Sandra så skiner hon som en sol, trots att den för någon timme sedan har gått ner i hamnen och höstdimman nu ligger tung över Brunnsparken. Hon kommer direkt från ett möte med Pantrarna (en ideell förening för upprustning av förorten), men hennes energi tycks outtömlig när vi träffas över en kopp kaffe.

– Mitt engagemang för att förbättra ungdomars förutsättningar kan bero på att jag bor i Biskopsgården och själv har pratat med de ungdomar som i tio minusgrader står och huttrar i svalar och riskerar att bli rekryterade av kriminella gäng. De tror inte att de är ett skit värda och vi måste stärka dem NU, annars vet vi inte hur framtiden kommer att se ut, berättar Sandra.

Och det var just genom hennes delaktighet i Pantrarna som hon kom i kontakt med Rättvisepartiet Socialisterna.

– Jag har sett partiet på demonstrationer och liknande som jag själv deltagit på, men det var inte förrän jag började prenumerera på Offensiv som jag fick en inblick i politiken. Jag tänkte ”gud vad bra att det finns ett sånt här parti och såna här människor” men tanken slog mig inte att jag själv kunde gå med, skrattar hon.

Men då Rättvisepartiet Socialisterna arrangerade det öppna mötet ”Det brinner i förorten” blev det genast en självklarhet för Sandra att gå med i partiet.

– En förutsättning för att lyckas är att det inte bara är medlemmar i partiet som kämpar utan att man måste engagera de som berörs också för att lyckas; det kändes skönt att det finns ett parti som arbetar så. Det är ett framgångsrecept och en förutsättning för att nå sina mål.

Sandra berättar också att hon länge velat engagera sig i ett politiskt parti, men att hon aldrig fått någon personlig kontakt tidigare och menar på att någon har stoppat en aktuell folder i handen på henne men att hon aldrig uppfattat några tydliga värderingar eller verklighetsförankringar som säger ”så här kämpar vi för det vi vill” – förrän nu.

– RS vet att det är en uppförsbacke men att det går att förändra situationen här och nu, det är precis så man vill känna när man engagerar sig politiskt.

Caroline Holmgren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s