Dag 17 av hungerstrejk: Migrationsverket pressade

Igår avrättades två personer av den iranska regimen. Samtidigt gick de iranska flyktingarnas hungerstrejk in på sin 16:e dag.

De blir allt svagare och näringsbristen tar ut sin rätt på dem. De är trots det fast beslutna om att inte ge upp. Vi dör hellre här än torteras till döds i iranska diktaturens fängelser.

20110518-223305.jpg

Idag kom, efter stora påtryckningar från en rad organisationer, Migrationsverket för första gången ut till de hungerstrejkande. Lars Landrö och Ulf Lindh representerade Migrationsverket.

20110518-223149.jpg

Utanför de två tälten där flyktingarna befinner sig dag och natt, regn och sol, samlas iranska flyktingar för att få svar på sina frågor. Fjorton personer av de hungerstrejkande Bahram Tarani, Aida Najafi, Fariba Zare, Mahdi Taghatfarsa Fard, Babak Ghanbarikondori, Mahnaz Masiri, Manijeh Godarzi, Naser Krimi, Samad Eskandari, Leila Tghat farsa Fard, Omid Khodadadi, Alireza Shafizadeh, Nashmil Fattahi, var för svaga för att lämna tältet och delta på utfrågningen av Migrationsverket. De låg kvar i sina sovsäckar i tältet och fick sedan rapporter från kamraterna om vad som sades.

20110518-223009.jpg
De 17 dagarnas hungerstrejk har varit en kraftig politisk aktion inte bara för rätten till asyl utan också mot den iranska regimen.

De hungerstrejkande har med sin aktion också uppvaktat riksdagspolitiker med krav på att de agerar. Reinfeld, Juholt och Ohly har uppvaktats av flyktingarna.

Iran är det land som kartlägger flest oppositionella i exil. Att den uppmärksammade protesten på Gustav Adolfs torg skulle ha gått den iranska regimens agenter förbi. Flera tidningar i Iran har skrivit om hungerstrejken, regimens egna hemsidor har uppmärksammat och fördömt det.
Khameni och Ahmadinejads hemsidor är två av dem som uppmärksammat och kritiserat hungerstrejken i hårda ordalag.

Detta i sig måste vara skäl nog för asyl för de politiska flyktingarna från Iran.

Kristofer Lundberg

Annonser

3 reaktioner på ”Dag 17 av hungerstrejk: Migrationsverket pressade

  1. Pingback: RS: Dag 17 av hungerstrejk: Migrationsverket pressade « Misstro Oss Inte

  2. Mehdi

    Hej!
    Jag har bott i Sverige sedan 1986 och vill gärna hjälpa på något sätt de hungerstrejkande människor. Jag tror att det finns lösningar.Ni kan lämna min e-mail adress till de och jäg försöker att göra så gott jag kan.

  3. Pingback: Misstro Oss Inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.