Pressmeddelande från hungerstrejkande flyktingar

Nedan följer pressmeddelandet från de hungerstrejkandat på iranska flyktingarna som sedan 1 maj tältat på Gustav Adolfs torg:

Vi asylsökande iranier på Gustav Adolfs Torg håller en manifestation idag kl 14.00.

Vi som hungerstrejkar här idag har varit politiska aktivister som kämpat mot den diktatoriska regimen i Iran. Många av oss har antingen hamnat i fängelse, blivit utsatta för tortyr eller ständiga förföljelser i vårt eget land.

Vi har redogjort för alla omständigheterna kring våra politiska aktiviteter i såväl Iran som här i Sverige. Vi har lagt fram en lång rad bevis och handlingar för att styrka våra respektive asylskäl inför det svenska Migrationsverket. Vi har gjort allt för att beskriva och förklara alla de omständigheter som lett till vår flykt till Sverige, men ingenting har hjälpt.

Den dominerande motiveringen hos Migrationsverket, för att avslå våra asylansökningar, har varit att ifrågasätta våra utsagor, med andra ord vår trovärdighet. Detta går som en röd tråd genom verkets alla avslagsbesked. Istället för en konkret och heltäckande prövning av våra ansökningar har Migrationsverkets strategi varit att misstänkliggöra oss på varenda punkt vi presenterat.

Detta misstänkliggörande, mot bakgrund av alla de övertygande och sakliga handlingar vi lagt fram inför Migrationsverket, har fungerat som ett ohyggligt instrument för att avhumanisera oss inför varje domstol.

12 kap. utlänningslagen.
Avvisning eller utvisning av en utlänning får aldrig verkställas till ett land om det finns skälig anledning att anta att sökanden där skulle vara i fara att straffas med döden eller att utsättas för tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning.

– Misstro oss inte!

– Ge oss en rättvis prövning!

– Respektera rätten till asyl!

– Asyl åt alla politiska flyktingar!

En reaktion på ”Pressmeddelande från hungerstrejkande flyktingar

  1. Pingback: RS: 5 dagar av hungerstrejk för asyl « Misstro Oss Inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.