Sverigedemokraterna utkastade från Schillerska gymnasiet.

Den 5 maj kastades rasistiska Sverigedemokraterna ut från Schillerska vid lunchtid av eleverna på skolan.

Rasisterna trodde att de kunde dela ut rasistisk propaganda på skolan utan protester. SD hetsar mot invandrare, HBT-personer och socialister. Snabbt tog sig ett flertal elever ut och började protestera mot SD-arna. Allt eftersom att ungdomarna började samla sig runt dem, började rasisterna säga allt mer korkade saker: Åk hem till ert kollektiv i Majorna och drick rödvin, kvinnor gillar ju att bli dominerade osv.

Rasisternas sexistiska uttalanden retade upp eleverna som började skandera slagord som ”inga skolor, inga torg åt rasister i Göteborg” och ”inga rasister på våra skolor”.

Efter ett tag insåg rasisterna att de inte var välkomna då flera elever bokstavligt talat sa dra! Resultatet blev att rasisterna lämnade skolgården och ställde sig vid en ingång till den. Eleverna valde då att vända ryggen mot rasisterna som fortfarande stod kvar vid ingången till skolgården. I ca tio minuter stod rasisterna kvar innan de valde att gå. De insåg att de redan gjort bort sig.

SDU (Sverigedemokratisk ungdom) Hade tidigare sökt tillstånd att få vara på skolan, men hade inte fått det. Därför har det rasistiska ungdomsförbundet valt att JO-anmäla skolans rektor detta trots att det fanns praktiska skäl till att rasisterna inte fick komma in.

Rättvisepartiet Socialisternas medlemmar på skolan tycker det var bra att eleverna agerade snabbt genom att protestera. Man kan inte lita på att skolledningen kör ut rasisterna från skolor utan det är eleverna som blir drabbade av Sverigedemokraternas rasistiska högerpolitik och därav deras uppgift att kasta ut dem. Ingen elev ska behöva känna sig kränkt av rasism, det är även en arbetsmiljöfråga.

RS Schillerska skolförening

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.