Lyckade möten runt om i Göteborg om kvinnokampen

Rättvisepartiet Socialisterna hade ett bra ingripande på 8 mars. Men kvinnokampen är inte en dag utan varje dag. För att betona detta har RS Göteborg fortsatt med offentliga möten ute i stadsdelarna efter internationella kvinnodagen. Möten har i dag och igår hållits i Majorna, Kortedala, Biskopsgården och Hammarkullen. Mötena har varit välbesökta, förutom medlemmar har prenumeranter, kontakter och andra nyfikna deltagit.

Första mötet hölls på ABF Järntorget, det var RS Majorna som slog upp portarna med nio deltagare på mötet under rubriken ”Marxism och Feminism”.

Lina Westerlund RS Majorna höll i inledningen. Efter mötet valde en kontakt som varit aktiv en längre tid att gå med i partiet, detta gör att Majorna nu värvat tre nya medlemmar. En autogiroprenumerant höjde sin avgift till stödautogiro.

RS Biskopsgårdens möte gick under rubriken ”Sätt stopp för mäns våd mot kvinnor”.

– Det psykiska, fysiska och verbala våldet mot kvinnor sker på öppna platser och bakom stängda dörrar, på skolor och arbetsplatser, av kända, okända eller ökända förövare. För kvinnor finns inga frizoner i dagens kapitalistiska och patriarkala värld. Kampen mot sexism måste tas på skolorna och arbetsplatserna. Varhelst kvinnor blir diskriminerade, trakasserade eller utsatta för förtryck måste man stå redo att försvara de rättigheter som med kamp har vunnits av radikala feminister, kvinnokämpar och arbetare, konstaterade Carolin Holmgren på RS Biskopsgårdens möte.

På Kortedala Forum hölls RS Kortedala Bergsjöns möte under rubriken ”Stoppa våldtäkterna”

– Etablissemanget menar att lösningen är att kvinnor ska bli rädda och gömma sig när en våldtäksman härjar. Men vad som behövs är en ilska från både kvinnor och män, ilka måste utmynna i protester som tar tillbaka det offentliga rummet, sa Linnea Wallberg, ordförande i Kortedala Bergsjöns partiförening. Mötet hölls på Kortedala Forum.

På Hammarkullen Folkets hus hölls mötet ”Kvinnorevolter som skakat världen”.

– Efter ryska revolutionen och bolsjevikernas maktövertagande fick kvinnan flera rättigheter som till exempel fri abort och rösträtt. Idag, snart hundra år senare, har vi inte kommit längre i att skapa ett jämlikt och jämställt samhälle. Vi kan inte vänta i hundra år till. Vi behöver därför nu en socialistisk politik för kvinnokampen med en revolutionär inriktning som kan krossa kapitalismen. Det är i ett demokratiskt socialistiskt samhälle, där makten ligger hos arbetarna, som vi kan sätta stopp för sexismen och de gamla könsrollerna, dundrade Minela Mahmutovic ordförande i RS Hammarkullen.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s