Föräldrar: ”Nu måste kampen fortsätta”

Med Motiveringen ” er förmåga att engagera föräldrar och andra berörda i den politiska processen om skolan, och er insats för att vidga det offentliga samtalet av skolan” har aktiva föräldrar i Göteborg fått pris för sin kamp mot nedskärningar.

– Detta visar att vi kämpande föräldrar verkligen gjort ett politiskt intryck. Nu måste kampen fortsätta för att minska barngrupperna, öka lärartätheten och kräva upprustning av skola och förskola. Vad de etablerade partierna säger i valet kommer inte hjälpa barnen om inget görs. Det är bara aktiv handling som kommer göra det, säger Kristofer Lundberg, Göteborgsföräldrar mot nedskärningar (numera Barnverket) och första namn på Rättvisepartiet Socialisternas kommunvalsedel.

– Detta är en stor och varm nyhet för alla de föräldrar i Göteborg som senaste året kämpat tillsammans för att förbättra barnens verksamheter och för att få kommunens politiker att ta kunskap om barns utveckling, behov och förutsättningar i olika åldrar på allvar, säger Camilla Tängman, Göteborgsföräldrar mot nedskärningar (numera Barnverket Göteborg)

Priset, som delas ut vartannat år, är på 10 000 SEK plus ett diplom och kommer att delas ut på Bokmässan i Göteborg fredagen den 24 september klockan 14.00

Läs Motiveringen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s