Blockad av Folkpartiets valstuga

Tidigare idag deltog 35 personer i en blockad mot Folkpartiets valstuga på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna klädda i strejkvaktsvästar i samarbete med Syndikalistiska Ungdomsförbundet tog initiativ till blockaden i samband med att Folkpartiet höll sin valupptakt på omstridda krogen Berns i Stockholm.

 Medlemmar från SAC var också på plats för att visa solidaritet med de papperslösa städarna som utnyttjades av bemanningsföretag på lyxkrogen.  Aktivisterna ville upplysa om den fruktansvärda arbetsmarknadspolitiken Folkpartiet står för genom att medvetet välja att lägga sin valupptakt på Berns.

På en direkt fråga om hur Folkpartiet ställer sig till den fackliga konflikten sa Lars Nordström, FP:s kandidat till regionfullmäktige:

– Ja jag tar ställning för Berns, SAC är ingen facklig organisation.

– Folkpartiet kallar aktionen för odemokratisk men i själva verket är det Folkpartiets nyliberala politik som angripar papperslösas rätt till en riktig anställning och deras fackliga demokratiska rättigheter. Syftet med den symboliska blockaden är att avslöja deras ställningstagande och stå upp för allas rätt till en anställning på rimliga villkor, det är demokrati då alla får komma till tals, även de papperslösa, säger Stefan Berg fackligt aktiv inom Kommunal.

GP artikel

GT artikel

Göteborgs Fria

Annonser

9 reaktioner på ”Blockad av Folkpartiets valstuga

 1. Erik j

  Urdålig stil att förhindra ett parti att Sprida sina åsikter. Ni kan gärna sprida era åsikter men förhindra inte något annat parti att göra det samma!

  1. rsgoteborg

   Blockaden gick inte ut på att förhindra folkpartiets valarbetare från att träffa folk, den gick ut på att upplysa människor om deras ställningstagande. Vi delade flygblad och höll appeller, inget mer. Det var inget fysiskt blockad, man kunde komma förbi banderollen om man ville. De papperlösa representeras fackligt av SAC men det vägrar folkpartiet (och socialdemokraterna) acceptera, vad är det för demokratisk syn ?

 2. Hasse

  Hej,

  Nar jag ser och/eller laser om dylika odemokratiska tilltag slar det mig att jag inte under nagra omstandigheter kan eller vill forknippas med dessa rorelser. Kort och gott, ni skrammer ivag manniskor med dessa tilltag. Kommer darfor inte rosta pa nagot parti som stodjer era asikter. Stada er byk, bli demokratiska, forst da tror jag att ni kan na valjarna.

  1. rsgoteborg

   Vi stod i två timmar utanför en enda valstuga. Och vi hindrade ingen från att prata med folkpartisterna. Polisen var på plats och ingrep inte då ingens demokratiska rättigheter kränktes. Om du var själv på plats så kan vi absolut reflektera över dina synpunkter.
   Och apråpå demokrati….De stora partierna bjuder på gratis kaffe betalt med skattebetalarnas pengar. Sverigedemokraterna får sina valsedlar betalda och utlagda av staten. Vi måste betala för och lägga ut vår egna. Våra valsedlar (och andras) försvinner från vallokalerna och vallokalsordföranden behöver inte göra nånting åt det. Sverige har nu ett tvåpartisystem där man måste välja mellan två olika block och Mona v. Fredrik är som USA:s presidentval. Vad är det för demokrati? GP:s artikel sågar syndikalisterna när de fick ett pressmeddelande från RS en timme innan aktionen där det stod tydligt att RS hade tagit initiativet och SUF skulle delta. Ska man verkligen tror på allt som står i deras artikel där folkpartisterna citeras flitigt men inte de som arrangerade blockaden?

 3. Martin

  Tyvärr så kommer detta att göra att ännu fler väljer att vända sin rygg från de rödgröna, och istället välja alliansen.
  Stor risk att detta var en aktion som slog fel ut, även om blockaden fick en del uppmärksamhet i media.

  1. rsgoteborg

   Vårt mål var inte att locka väjare till de rödgröna. Socialidemokraterna i Stockholm har gått till attack mot SAC:s blockad av Berns, LO-facken står på arbetsgivarens sida. Till vilken nytta skulle en rödgrön regering vara ? Vem bestämde att Sverige ska ha ett tvåpartisystem? Ska man okritiskt stödja S-V-MP för att de är ”de minst onda”? Pest eller kolera….Vi står utanför de två stora blocken för att de står för samma sak, vi ställer upp i valet för att man ska kunna rösta på ett parti som representera arbetare, papperslösa, pensionärer och ungdomar, ett parti som motsätter sig nedskärningarna oavsett om det är rödgrönt eller borgerligt styre.

  1. rsgoteborg

   Som sagt, RS tog initiativet, SUF svarade att de skulle delta med banderoll och SAC-medlemmar deltog också i blockaden. Läs artikeln på SUF:s hemsida, den beskriver det hela bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s