Röster från strejken

Felicia Korkmaz, Biskopsgårdens Folkhögskola var en av de omkring 100 elever som demonstrerade och strejkade på Gustav Adolfs torg kl 11.00 idag 

– Vi börjar dagen med att demonstrera Biskopsgården och Bergsjöns Folkhögskolor tillsammans, sen kommer vi att ockupera skolan från och med idag.

– detta är för att visa att vi menar allvar, vi har prövat alla vägar, möten, demonstrationer. Detta är en sista möjlighet att rädda skolan. Vi kommer kämpa.

Mohamed Wehliye och Yassin Ben Salah – Politikerna frågar sig varför kriminaliteten ökar. Samtidigt stänger de skolor och fritidsgårdar, de sparkar lärare och skär ned på skolor, är de så svårt att lita ut vad som händer när arbetslöshet och brist på utbildning brer ut sig, säger Yassin. – skär de ned på skolan tar de bort vår möjlighet till utbildning. många har barn och detta är deras chans till att utbilda sig, utbildade föräldrar ger utbildade barn, säger Mohamad.

Schauka Simmo till vänster från Bergsjön strejkade också idag.

– Jag har studerat på arbetarrörelsens folkhögskola i Bergsjön i två år. Jag valde skolan för att den ligger nära och det underlättar när jag har barn. – jag har sett vilken possetiv effekt skolan har på både elever men på hela området. Dessa nedskärningar kan bli förrödande för förorterna.

– Detta kombineras med andra nedskärningar vilket kommer skapa stora problem för unga. Om barnen ser att föräldrar går till arbetet eller komma hem med studieböcker kommer det att inspirera barnen, vad händer nu med ökad arbetslöshet, stängda fritidsgårdar och skolor.

Intervju: Kristofer Lundberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.