RS Göteborg utsatt för vandalisering

Natten mot fredag förra veckan vandaliserades Rättvisepartiet Socialisterns partilokal i Kortedala. En stor sten har kastats genom entredörrens glasruta. Samma dag hade 30 nazister tillhörande det nazistiska info14 och deras undergrupper ”fria nationalister” aktiviteter i Göteborg.

Nazisterna påträffades med tandskydd och skottsäkra västar, vilket visar vad de var ute efter.  Polisen i centrala Göteborg visiterade, idkontrollerade och fotograferade nazisterna.

Rättvisepartiet Socialisterna är en av landets mest kända antinazistiska organisationer. Vid flera tillfällen har info14 hotat och attackerat medlemmar i RS de har satt upp klistermärken på partilokalen som hot och som varning att de vet var lokalen finns.

Tack vare en massiv antinazistisk kamp pressades organisationen tillbaka och fria nationalister har under en lång tid inte funnits i Göteborg, men under förra veckan hade de mobiliserat från hela landet för att delta på den rättegång som pågick där deras lokala ledare stod som målsägare efter en konfrontation mellan ”fria nationalister” och autonoma grupper. De autonoma hade försökt stoppa nazisterna buss upp till Stockholm inför 6 juni.

Med anledning av rättegången fanns alltså nazister i Göteborg, men då rättegången efter att ha påbörjats tog beslutet att fortsätta bakom stängda dörrar på grund av hotet från nazisterna, drev de istället runt på stan. Polisen misstänkte att de sökte konfrontation då de var klädda med skottsäkra västar och tandskydd. Polis visiterade, fotograferade och idkontrollerade nazisterna. Det är senare samma dag som vandaliseringen av RS partilokal sker. Det är därför inte svårt att räkna ut vilka som ligger bakom och med tanke på polisens idkontroll av nazisterna borde det vara där man börjar en undersökning.

Rättvisepartiet Socialisterna är aktiva antinazister, men har inte deltagit i de autonomas attack på nazisternas buss. RS tror inte att det är den typen av aktioner som kan stoppa nazisterna utan välförankrade massaktioner. Men för nazisterna spelar detta så klart ingen roll, de är motståndare till all demokratisk organisering och fiender till allt vad socialism och rättvisa heter, därav hoten och attackerna mot Rättvisepartiet Socialisern. Medlemmar i RS låter sig dock inte skrämmas av hoten utan inleder nu återigen en utåtriktad antinazistisk kampanj.

RS Göteborg

För att stödja RS Göteborgs extra utgifter sätt in ett bidrag på postgirokontonr 49 37 16-5 märk insättningen med ”stoppa nazisterna”. Du kan också stödja Rättvisepartiet Socialisterna genom att sms offensiv50 till 72550.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s