Nej til buss- och bilvägar genom Hammarkullen, Ja till hyresrätter

Boenden i Hammarkullen rasar mot Göteborgs Stads stadsbyggnadskontors förslag på att bygga buss- och bilväg genom bostadsområden och förbi skola, dagis och sporthall. Vi vill ha en trygg miljö för våra barn, inte mer biltrafik i våra områden.

Stadsbyggnadskontoret har lagt fram ett förslag på 1000 nya bostäder i Hammarkullen. Genom bostäder och bilvägar ska Hammarkullen knytas samman med Hjällbo och Eriksbo. Vi ser det som possitivt att det byggt fler bostäder men ställer oss frågande om vilken sorts bostäder, för vem bygger man. Rättvisepartiet Socialisterna och de boende i området vill se billiga hyresrätter där unga och gamla har råd att bo, inte bostadsrätter.

Men på ett möte i måndags med representanter från projektet avslöjades det efter direkt fråga från Rättvisepartiet Socialisterna att det är bostadsrätter man vill bygga.

På mötet på Folkets Hus samlades över 100 kritiska hammarkullebor, Kristofer Lundberg från RS Hammarkullen avbröts flera gånger av applåder då han konstaterade att ”Det är uppenbart de som tagit fram detta inte är boende i Hammarkullen. Det är vansinne att dra en bilväg från Sandeslätt till Bredfjällsgatan. Ska tung buss och biltrafik gå just inpå dagisets lekplats.”
Kristofer poängterade också att detsamma gäller bakom Bredfjällsgatan ned mot Hammarkulleskolan, skulle den vägen bli av skär man inte bara bort lekområden och öppna ytor för barnen utan tvingar barnen som ska gå till skolan och idrottshallen att korsa bilväg med risk för olyckor.

På mötet konstaterade hammarkullebor att det är bra att det byggs bostäder, men det viktigaste är var man bygger och för vem. Vi vill inte se förstörda grönområden och skogsdungar som nyttjas. De som bor i Hammakullen har många gånger valt det just för närheten till naturen. Man uttryckte också en oro över om detta är en del i att försöka bygga bort den nuvarande befolkningen för att locka mer välbärgade.
När såhär stora förändringar ska göras måste det ske i dialog med hammarkulleborna och med medbestämmande av de boende.

Johannes Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s